Boeken over merk en communicatie

Gewijzigd op: 10-02-2003
Merken
Huizinga, H.

Boekje met uitleg over meer dan 1200 merktermen. Een up-to-date overzicht van de meest uiteenlopende Nederlandse en Engelse merkterminologie.
BESTEL BIJ BOL.COM
Living the Brand
Ind, N.

Interactie tussen consument en onderneming bepaalt voor een groot deel de wijze waarop het merk gepercipieerd wordt in de markt. Het ontwikkelen van een bedrijfscultuur waar werknemers gemotiveerd worden door en geloven in het merk levert persoonlijke toegevoegde waarde voor de consument. De werknemer handelt meer in lijn met het merk en daarmee cre?ert de onderneming een consistentere merkbeleving in the markt. Living the Brand biedt een praktisch communicatiemiddel om in te spelen op een gemotiveerde merkcultuur binnen de eigen organisatie.
BESTEL BIJ BOL.COM
Brand New
Koehn, N.F.

Het koesteren van het merk kan van een start-up een elite onderneming maken. Namen zoals Josiah Wedgewood, Henry Heinz, Marshall Field, Est?e Lauder, Howard Schultz en Michael Dell zijn de merkdenkers die begrepen hebben wat consumenten zoeken tijdens grote socio-economische transities. Zij toverden hun start-ups om tot leading companies.
BESTEL BIJ BOL.COM
All Consumers Are Not Created Equal: The Differential Marketing Strategy for Brand Loyalty and Profits
Oglivy, David; Hallberg, Garth

Door doelgroepsegmentatie kan men verschillende niveaus van winstgevendheid destileren. Bepaalde consumenten zijn 'heavy spenders', anderen zijn 'expensieve customers'. Deze laatste groep consumenten ben je als onderneming liever kwijt. De 'heavy spenders' moeten veel meer direct en veel actiever gemarket worden. Dit leidt tot het verhogen van de merkloyaliteit en het verbeteren van de winstgevendheid.
BESTEL BIJ BOL.COM
Branding Health Services: Defining Yourself in the Marketplace
Bashe, Gil; Hicks, Nancy J.; Ziegenfuss, Amy; Bashe, Gilbert G.

Een levendige discussie over branding in de gezondheidszorg. Er wordt ingegaan op de effecten van kwaliteitsperceptie, de timing van technologische innovaties, de commerci?le communicatie met de gebruiker, de keuzevrijheid en voorkeur van de gebruiker, etc. (opmerking: dit boek is geschreven vanuit de situatie in de VS waar communicatie tussen pharmaceut en consument toegestaan is door de wetgever)
BESTEL BIJ AMAZON.COM
E-brands: Building an Internet Business at Breakneck Speed
Carpenter, Phil

Het bouwen van een merk op het internet is een uitdaging op zich. Phil Carpenter heeft middels openhartige interviews met verschillende personen in Sillicon Valley de succes- en faalfactoren op papier gezet. Zijn eerder theoretische doch wetenschappelijke benadering is minder toegankelijk dan de gebruikelijke case studies. Desondanks biedt dit boek een aantal bijzondere en originele inzichten. Als succesvolle internet merken worden Yahoo!, Fogdog Sports, i-Village en Barnesandnoble.com aangehaald.
BESTEL BIJ BOL.COM
BrandWorld
Van Kralingen, R.

Mensen zijn altijd op zoek naar zaken die 'groter zijn dan zijzelf'. Je kunt ook zeggen: 'naar een manier van leven'. In toenemende mate spelen merken daarin een rol. Ze zullen zich ontwikkelen 'tot concepts to live by' en daarbij een aanmerkelijke en positieve rol spelen in onze samenleving. En voor mensen persoonlijk. In BrandWorld staan weinig definities en wetten, maar des te meer visies en inzichten.
Bestel Boek