Boeken over merk en design

Gewijzigd op: 13-09-2002
Marketing Aesthetics (The Strategic Management Of Brands, Identity, And Image)
Schmitt, Bernd

Marketing Aesthetics van Bernd Schmitt is een leuk boek en een aanrader om te lezen. Wie de auteur ooit zelf in een seminar, conference of aan Columbia Business School aan het werk heeft gezien, zal merken dat dit boek perfect aansluit!
BESTEL BIJ BOL.COM
Web Style Guide: Basic Design Principles for Creating Web Sites
Lynch, Patrick J.; Horton, Sarah

Door webdesign te benaderen vanuit de oude designprincipes ontstaat er een lange termijn visie. Modeverschijnselen op en het technische vernuft van het internet wegen hierdoor minder zwaar door. Webdesign moet gebeuren vanuit het oogpunt van de gebruiker. Een praktische handleiding voor diegene die zowel op strategisch als op tactisch niveau verantwoordelijk is voor de visual identity op internet.
BESTEL BIJ BOL.COM
Designing Brands
Kevin Lane Keller

Dit boek brengt het volledige designproces bij de introductie van een nieuw merk in kaart. Het designproces wordt volledig doorgelicht: het creatieve proces, de klant / producent relatie, ontwerpinspiratie en -onderzoek, project planning, technische invulling en implementatie. De essentie van design en het effect van design op het succes van een merk worden ge?llustreerd aan de hand van 17 (grafische) design cases bij multinationals en bij kleinere ondernemingen.
BESTEL BIJ AMAZON.COM
Designing Web Usability
Nielsen, Jakob

De webdesign goeroe Jakob Nielsen beschrijft op een nuchtere wijze de verwachtingen van gebruikers, de ontwikkelingen op het internet en de rol van design. Onderwerpen die worden behandeld zijn cross-platform design, laadtijd van websites, schermformaat, schrijven op het Web, multimedia implementatie, navigatie strategie?n, zoek functies, toegankelijkheid voor invalide gebruikers, internationale consideraties en toekomst verwachtingen.
BESTEL BIJ BOL.COM
User-Centered Design
Vredenburg, Karel; Isensee, Scott; Righi, Carol

De bekende uitspraak van Henry Ford 'ze mogen elke kleur kiezen,... zolang het zwart is' staat haaks op het onderwerp van dit boek. De consument centraal stellen is de basis voor 'user-centrered product design (UCD)'. De consument is het vertrekpunt bij de ontwikkeling van producten en diensten. Dit geldt niet alleen voor toekomstige introducties, maar ook voor bestaande producten en diensten. Dankzij scenario-denken kan de gewenste consumentenervaring in kaart worden gebracht. Hierdoor kan beter worden ingespeeld op de beleving van de consument.
BESTEL BIJ BOL.COM
Creating Killer Web Sites (2nd Edition)
Siegel, David

Design vanuit het oogpunt van de gebruiker en niet vanuit 'de techneut gezien' is de insteek van dit boek. Veel websites houden geen rekening met het gebruiksgemak van de bezoekers. In het slechtste geval bestaat er alleen oog voor de techniek en wordt de gebruiker geconfronteerd met een flash intro van 5 minuten. Deze tweede editie is compleet herzien en up-to-date.
BESTEL BIJ BOL.COM
Designing Online Identities: Sucessful Graphic Strategies for Brands on the Web
Andres, Clay

Merktrouw is essentieel voor het succes van een merk. De online aanwezigheid van merken wordt steeds belangrijker. Alleen design kan het ontastbare web tastbaar maken. Design kan het online merk grijpbaar maken. De succes- en faalfactoren bij het online brengen van een offline merk worden toegelicht. De focus op de identiteit van design verhoogt volgens Andres de merktrouw.
BESTEL BIJ AMAZON.COM
Branding: The power of market Identity
Carter, David E.; Rayport, Jeffrey F.

Branding gezien door de ogen van een designer. Design is alles.
BESTEL BIJ BOL.COM
Corporate Identity: Making Business Strategy Visible Through Design
Olins, Wally

Wally Olins is een erkende autoriteit op het gebied van corporate identity. De boeken van Wally Olins zijn een aanrader voor ??nieder die met visual coporate identity aan de slag wil. Met veel voorbeelden en (hoe kan het ook anders) mooie grafische vormgeving.
BESTEL BIJ AMAZON.COM