Cees den Hollander Naam: Erik O.W.A. Saelens
Bedrijf: Brandhome
Functie: Brand Knowledge Worker
[CV] Email: e.saelens@brandhome.com

Waarom (niet) aan merkmanagement doen ?

"Waarom aan merkenmanagement doen?" Het lijkt een overbodige vraag. Merken zijn belangrijk. Dat weten we toch allemaal !? Maar in het kader van de doelstelling van de eerste 10 vragen aan de Merktenoren (lees "woordje uitleg") moet deze "basis"vraag gesteld worden.

De antwoorden van de Merktenoren komen op hetzelfde neer, weliswaar met een accent. Cees benadrukt de "verbindende schakel" en Frans de beurswaarde en het belang van "recruitment branding". Het antwoord van Rik staat gedetailleerd uitgewerkt in zijn boek Merkenmanagement (dat aangekocht kan worden in de Merkbibliotheek).

Ze zijn het eens dat een merk een onmisbaar asset is voor "een" bedrijf. Maar er is geen uitdrukkelijk antwoord gegeven op de vraag waarom men NIET aan merkenmanagement zou moeten doen. Deze vraag zal op het Brandhome discussieforum worden uitgezet (online binnen 2 weken).

Reacties kunnen reeds op dit adres worden doorgestuurd e.saelens@brandhome.com. Ik zorg dan dat die reeds in het forum worden opgenomen. Ik kijk uit naar het antwoord op de vraag van volgende week: hun favoriete model.

Bedankt Merktenoren!