Brandhome

Risi-Cola:
Brandhome weet hoe u hem drinkt

Naar aanleiding van de mediastorm over een mogelijk kankerverwekkend ingrediënt in cola en een eventuele receptwijziging van de drank bij de A-merken Pepsi en Coca-Cola, ging Brandhome op onderzoek uit. We wilden weten wat voor gevolgen zo’n mediastorm heeft voor de cola merken. Laat de consument zich er door beïnvloeden of laat het hem (en zijn cola) koud? Na twee weken onderzoek kennen we het antwoord op deze vraag. De opvallendste resultaten zetten we hier op een rijtje.

Uit het onderzoek is gebleken dat alle cola merken een lichte merkbeschadiging hebben opgelopen, maar van een merkcrisis is - ondanks de mediastorm - geen sprake. Eigenlijk toont het onderzoek in het klein aan wat er in de media is gebeurd: er was een angstreactie op de berichtgeving, maar die was al snel weer afgekoeld. Het vertrouwen van de consument blijkt dan ook haast niet beschadigd en het is duidelijk dat A-merken beter op hun klanten kunnen vertrouwen dan huismerken. Of anders gezegd: de mediastorm heeft de huismerken en de cola categorie meer beschadigd dan de A-merken. Dat horen we als merkbouwers bij Brandhome graag.

Wat colaconsumptie in het algemeen betreft, valt het op dat Coca-Cola (nog steeds) de absolute marktleider is. De traditionele versie evenals de varianten van het merk, worden het meest gedronken: zo’n 86 % van de respondenten drinkt Coca-Cola. Huismerken worden minder goed gesmaakt: slechts 7 % van de respondenten zoekt hierin afkoeling. Hierbij aansluitend kunnen we dus zeggen dat Coca-Cola drinkers relatief meer op de hoogte waren van het nieuws (ze namen massaal deel aan het onderzoek), maar ook dat dit merk relatief meer blootgesteld werd aan mogelijke schade door de berichtgeving.

Klik hier voor het blogartikel op De Tijd.
Lees hier het artikel uit Trends.

posted in: consulting << back
moncler outletugg prezzocanada goose vest north face backpacksclarisonic mia reviewcanada goose jassenmoncler womennorth face bootsbelstaff outletkaren millen outlet storemoncler jackets for menthenorthfaceuggs nederlanduggs online piumini monclerCheap canada goose uggs salemoncler onlinecanada goose jakkenorth face fleece
De krAAAcht van Triple-A
 
More Work ...
Showreel
Working at Brandhome

blabla