Brandhome

3 (Europese) branding trends

De grootste uitdaging rond trends is om ze helder te zien, te vatten en bruikbaar te maken. Brandhome ging deze uitdaging aan voor de branding trends van 2012. Dit resulteerde in
triple A brands: een heldere, handige en bruikbare samenvatting van de drie belangrijkste trends voor A-merken, nl. authenticity, accountability en activation. Deze A-tendensen dienden zich vorig jaar al aan, maar dit jaar zullen ze zich verder en prominenter laten gelden. Ze haken op elkaar in, versterken elkaar en vooral, ze zijn van onschatbare waarde om je merk door het (crisis)jaar 2012 te loodsen.

Authenticity

Nu ook social media zijn uitgegroeid tot een volwaardig communicatiekanaal en er nieuwe communicatieve innovaties voor de deur staan (bv. interactieve tv) zullen merken nog meer “identiteitsgedreven” moeten worden en handelen. Met andere woorden: merken zullen meer zichzelf, oprecht en duidelijk moeten zijn.

D.w.z. meer “identity driven brand building” en minder “advertising brand building”.

Accountability

Minder middelen; meer uitdagingen. Dit betekent dat resultaten weergeven belangrijker is dan ooit tevoren. Merken moeten betrouwbaar (accountable) blijven, zowel naar interne als externe stakeholders toe.

D.w.z. meer “eerst denken, dan doen” en minder “we doen maar iets omdat we het altijd al zo hebben gedaan”.

Activation

Merken zullen meer sales-driven (sales drives brand) moeten worden en handelen onder druk van de financiële situatie van de merkeigenaar. Merkactivatie, intern evenals extern, zal meer pragmatisch worden en zal ook leiden tot tastbare KPI´s (key performance indicators), zowel voor de merkeigenaar als voor de klant.

D.w.z. meer “merk als business tool” en minder “merk als speelbal om marketeers en de communicatiedienst bezig te houden”.

TRIPLE A BRANDS

Authentic – Accountable - Active

 

 

posted in: advertising << back
moncler outletugg prezzocanada goose vest north face backpacksclarisonic mia reviewcanada goose jassenmoncler womennorth face bootsbelstaff outletkaren millen outlet storemoncler jackets for menthenorthfaceuggs nederlanduggs online piumini monclerCheap canada goose uggs salemoncler onlinecanada goose jakkenorth face fleece
De krAAAcht van Triple-A
 
More Work ...
Showreel
Working at Brandhome

blabla