BNP Paribas Fortis

Brandhome boekt viral succes voor BNP Paribas Fortis

BNP Paribas Fortis lanceerde de eerste afleveringen van een vijfdelige webserie, gericht op pas afgestudeerden en studenten. De hele serie is opgevat als een virale campagne voor de HR-afdeling van BNP Paribas Fortis. Dit in het kader van een nieuw initiatief om het imago van BNP Paribas Fortis als werkgever op de sociale netwerken uit te bouwen. Brandhome bedacht het concept en leidde de uitvoering van het gehele project, van script en opnames tot de final edit. Het resultaat? De eerste ‘soft launch’ op Facebook, zonder ondersteuning van de pers of andere campagnes, werd in een mum van tijd duizenden keren bekeken en leuk gevonden.

Solliciteren is een edele kunst die niet alle pas afgestudeerden tot in de puntjes beheersen. Om die puntjes aan te stippen, heeft BNP Paribas Fortis de Dr. Job app ontworpen: een interactieve tool met de beste tips om beter te solliciteren. Maar hoe krijg je een jong publiek zover om naar die Dr. Job app te komen kijken? Brandhome kwam op het idee om de inhoud van de ‘do’s en don’ts’ en clichés van sollicitaties, zoals beschreven in de Dr. Job app, om te zetten naar een webserie in het populaire ‘Sh*t Girls Say’ format. ‘Sh*t Applicants Say in a Job Interview’ werd de officiële titel.
Op korte tijd werden niet minder dan 5 filmpjes in het Nederlands en in het Frans ingeblikt. Alle 10 de filmpjes zijn wars van traditionele reclame, zowel qua tempo als qua humor en realisatie. Er werd een stevig conceptueel kader neergezet waarbinnen naar hartenlust geïmproviseerd kon worden om zo tot speciale takes van luttele seconden te komen die nodig zijn om een internetpubliek te boeien. Brandhome schreef de scripts voor beide talen, vormde een team met een Nederlandstalige en Franstalige regisseur om de improvisatie in beide talen tot een zo hoog mogelijk niveau te tillen, en werkte ook mee de edits af. Het resultaat van deze onconventionele manier van werken kan u de komende weken bekijken op de Nederlandstalige en Franstalige YouTube-kanalen van BNP Paribas Fortis.

Voor de eerste aflevering staat de teller al ver boven de 40.000 views, met een approval rate van maar liefst 95%, een opvallend hoge score voor een moeilijk bereikbaar en kritisch publiek dat niet mals is voor reclame op ‘hun’ internet.Mis geen enkel filmpje: abonneer je nu op:

youtube.com/MijnJobBNPPF (NL)
youtube.com/MonJobBNPPF (FR)

Bloopers: 

 

posted in: advertising << back
moncler outletugg prezzocanada goose vest north face backpacksclarisonic mia reviewcanada goose jassenmoncler womennorth face bootsbelstaff outletkaren millen outlet storemoncler jackets for menthenorthfaceuggs nederlanduggs online piumini monclerCheap canada goose uggs salemoncler onlinecanada goose jakkenorth face fleece
De krAAAcht van Triple-A
 
More Work ...
Showreel
Working at Brandhome

blabla