De nieuwe koers van Laurus

U heeft het vast in de krant gelezen, op de radio gehoord en op het journaal gezien: Laurus gaat opnieuw een andere koers varen en bouwt daarom een aantal Konmar Supermarkten weer om...

Gewijzigd op: 24-01-2003

Anderhalf jaar geleden was het bedrijf nog voornemens haar verschillende formules supermarkten allemaal om te dopen tot ?Konmar Supermarkt?. Wegens financi?le problemen werd deze operatie toen vrij snel gestaakt.
Laurus had zich de transformatie van de diverse formules tot ?Konmar? heel anders voorgesteld. Toen het concern aan de ombouw van de supermarkten begon, hoopte zij Albert Heijn nog voorbij te kunnen streven op de Nederlandse markt. Wat begon als een sprookje, eindigde als een nachtmerrie. Laurus? theorie bleek in praktijk niet te werken en het bedrijf balanceerde op de rand van een faillissement.

Laurus wil nu, als test, 6 van haar Konmar Supermarkten weer ?Edah? en ?Super de Boer? gaan noemen. In het geval deze concepten aanslaan, gaat Laurus ook de overige 79 kleinere Konmars ombouwen. De 49 grotere supermarkten die onder de naam ?Konmar? opereren blijven gewoon bestaan. Laurus beroept zich dus op haar oude formules bij haar poging een deel van het fiasco van de Konmar-operatie terug te draaien. Op deze manier hoopt het concern zich zoveel en zo spoedig mogelijk te herstellen en het rendement op langere termijn veilig te stellen.

Brandhome is benieuwd naar uw mening over de hele gang van zaken bij Laurus. Vindt u dat Laurus goed doet aan de ombouw van Konmar naar Edah respectievelijk Super de Boer? Denkt u dat de ombouw op lange termijn inderdaad het beste resultaat zal geven voor het concern? Of wordt de geloofwaardigheid van het bedrijf op deze manier volgens u aangetast? Laat het ons weten!