KPN saneert merken KPN Mobile en KPN Telecom

Na het afstoten van een aantal merken via verkoop, een nieuw reclamebureau en de evaluatie van de mediabudgetten, hakt KPN de knoop door: KPN sluit de brand trinity en daardoor verdwijnen de merken KPN Telecom en KPN Mobile. Beide merken worden vervangen door het merk KPN. In een exclusief interview met Brandhome licht Willem van den Brink, Directeur Corporate Communications bij KPN, de keuze van KPN toe. Bekijk de filmpjes uit het interview !

Wat denkt u? Wat vindt u van de beslissing van KPN?

Gewijzigd op: 13-02-2003

Pantha rhei, schreef Heraclitus, de mysterieuze Griekse wijsheer en de vermoedelijke uitvinder van de persoonlijksheidsleer, in zijn aforistische boek, niet toevallig logos genaamd, in 500 v.C. Niet alleen het internationale telecommerklandschap is in volle beweging. Ook de Nederlandse gevallen parel, KPN, dat na de bemoedigende jaarcijfers van vorige vrijdag, opnieuw uit het telecomdal opklimt, is volop met haar merkstrategie in de weer. Na de financi?le balans, maakt KPN de balans op van haar merkportfolio.

Na het afstoten van een aantal merken via verkoop van bedrijfsonderdelen en -dochters, een nieuw reclamebureau en de evaluatie van de mediabudgetten, hakt KPN de knoop door: KPN sluit de brand trinity. Als gevolg daarvan verdwijnen de merken KPN Telecom en KPN Mobile. Beide merken worden vervangen door het merk KPN.

Brandhome stelde Willem van den Brink, Directeur Corporate Communications bij KPN, 3 vragen over de beslissing van KPN.

Klik op de foto om het filmpje te starten. U heeft hiervoor de QuickTime player nodig. U kan die hier gratis downloaden.


Welke zijn de redenen waarom KPN haar merkportfolio saneert?

Klik hier om de video te bekijken

Welke merken verdwijnen?

Klik hier om de video te bekijken

Welke zijn de identiteitswaarden van dit merk?

Klik hier om de video te bekijken