Sterkere rol voor het ING-merk in de toekomst?

Even was er sprake van dat de retailmerken Nationale Nederlanden en Postbank ??n naam zouden dragen, namelijk die van de moederorganisatie ING. Vooralsnog blijft Postbank echter gewoon Postbank en de naam Nationale Nederlanden blijft voorlopig ook bestaan, aldus Hans van Ladesteyn, hoofd marketingcommunicatie van de verzekeraar...

Gewijzigd op: 22-02-2003

Van Ladesteyn liet weten dat er de afgelopen maanden veel gediscussieerd is over het feit of de verzekeraar en de bank niet toch meer aansluiting zouden moeten zoeken bij het ING-merk, zoals dat ook met talloze dochters in het buitenland in de afgelopen tijd is gebeurd. ?De Postbank en Nationale Nederlanden hebben in Nederland echter een zodanige positie en naamsbekendheid, dat het op dit moment kapitaalsvernietiging zou zijn om ze om te dopen tot het ING-merk?, zegt Van Ladesteyn.

?Maar aan de andere kant is de wereld wel aan het veranderen. Zo is de contactfrequentie van onze uitingen sterk aan het verminderen. Daar moet je wat aan doen. E?n merk helpt daarbij. Twee jaar geleden mocht niemand aan het Nationale Nederlanden-logo komen, maar dat is nu toch echt anders.? Hij sluit een sterkere rol voor het ING-merk in de naaste toekomst dan ook niet uit: ?Postbank en Nationale Nederlanden hebben nu een sterke positie, maar of dat ook zo blijft.?

Wat denkt u? Zou het goed zijn voor ING om slechts onder ??n merknaam door te gaan? Of vindt u dat Nationale Nederlanden en de Postbank ook in de toekomst onder hun eigen naam moeten blijven opereren? Neem deel aan de discussie en laat het ons weten!