Discovery Channel past brand extension toe met nieuwe ?Baby Boutique?

Discover Channel stretcht haar merk van televisie naar een nieuw instore retailconcept ?Bay Boutique?. Volledige Discovery Stores zijn nog niet voor morgen, maar de mogelijkheid wordt overwogen.

Gewijzigd op: 22-08-2002

Volgens Discovery is het de bedoeling om de sociale, de emotionele en de creatieve ontwikkelingen van baby's door middel van speelgoed te bevorderen.

Het speelgoed is ontwikkeld voor de ontwikkelingsfases van baby's van 3, 6, 12 en 18 maanden. De merken Lamaze, Neurosmith en Manhatten Baby zijn allen terug te vinden in de boutique.

Dit nieuwe concept vormt een onderdeel van de strategie om een betere afstemming te cre?ren tussen de programmering getoond op Discovery Channel (televisie kanaal) en de merchandising van de getoonde onderwerpen in alle Discovery winkels, de website www.discovery.com en de Discovery Channel catalogus.

De Baby Boutique borduurt voort op de programma?s die overdag worden getoond aan alle ouders die zich voorbereiden op het ouderschap. Een voorbeeld hiervan is het programma 'A baby Story'. Hierin worden, middels een bioscoop format, 55 stelletjes gevolgd in hun voorbereidingen, verwachtingen, angsten en allerlei andere emoties die gepaard gaan met het ouder worden.