SURF brengt Belgacom dichterbij

Belgacom heeft het project SURF gelanceerd. SURF zal bijdragen aan de ontwikkeling van een nieuwe bedrijfscultuur, die voor een nauwer contact met de klant zal zorgen. Belgacom CEO, John Goossens, presenteerde ook het nieuwe Belgacom logo. Naar aanleiding van de tiende verjaardag ...

Wat denkt u?Is de nieuwe Belgacom merkstrategie een kopie van de Altijd Dichtbij strategie van het Nederlandse telecombedrijf KPN Telecom?

Gewijzigd op: 19-10-2002

Naar aanleiding van de tiende verjaardag van Belgacom heeft John Goossens, President & CEO van Belgacom, het project SURF gelanceerd. Goossens lichtte ook de redenen, doelstellingen en krachtlijnen van toe. Met dit project wil Belgacom de klant op een nieuwe manier benaderen. De centrale pijlers zijn eenvoud, motivatie, betrouwbaarheid en frisheid. De Engelse vertaling van deze 4 centrale pijlers is SURF: Simple, Uplifting, Reliable en Fresh. Uit studies blijkt dat consumenten het Belgacom merk nog te veel ziet als een log en afstandelijk bedrijf, dat vooral is toegespitst op traditionele telecom activiteiten. Het project SURF moet leiden tot een radicale ommekeer in de houding, de werkmethodes en het aanbod van Belgacom. Ook de Belgacom identiteit en het Belgacom imago worden onder de loepe genomen. In een eerste fase zullen alle interne procedures worden herzien. Zo wil de directie de nieuwe gewenste identiteit op het terrein concreet gestalte te geven. Er komen nieuwe en geavanceerde producten en diensten die rechtstreeks inspelen op de behoeften van de markt. Ook alle contacten met de klanten zullen worden herzien en vereenvoudigd. Er komen lichtere procedures en meer gebruiksvriendelijkheid. Ook de facturatie zal verder worden vereenvoudigd. Intern moet een grootscheepse vormingscampagne alle medewerkers vertrouwd maken met deze nieuwe ambities. In een tweede fase, in de lente van 2003, lanceert Belgacom een grootscheepse externe communicatiecampagne om uitstraling te geven aan haar nieuwe identiteit: menselijker en met meer gevoel, met het doel de klanten altijd en overal fris van de lever te onthalen. Daarbij zullen ook het nieuwe logo en de nieuwe kleuren van Belgacom in de markt verschijnen. Het huidige logo verwijst enkel naar spraakcommunicatie. In dit verband merkte John Goossens op:Internet en datacommunicatie nemen een steeds belangrijkere plaats in en dat vinden we niet terug in het huidige logo. Ons logo moet een nieuwe ziel krijgen. Het moet uitstralen waarvoor Belgacom staat: een menselijk bedrijf, dat op de toekomst gericht is. Een bedrijf dat nog dichter bij zijn klanten staat. Naast dit logo verandert ook de hele huisstijl. Kleuren, lettertekens, foto's, sfeer, geluid? alles zal worden aangepast, in de geest van de waarden van SURF. In zijn boodschap aan de medewerkers wees Goossens er ook nog op dat het nieuwe logo en de nieuwe kleuren van Belgacom slechts het topje van de ijsberg zijn:90% van de ijsberg is verborgen. Dat is het deel van de ijsberg waarvoor de concurrenten het meeste beducht zijn. Het zijn nieuwe producten en diensten, een verbeterde service aan onze klanten en vereenvoudigde procedures. De klant zal dan ook het verschil voelen, in de praktijk van elke dag. Elk contact met Belgacom moet voor hem of haar een verfrissende ervaring worden.

Wat denkt u?Is de nieuwe Belgacom merkstrategie een kopie van de Altijd Dichtbij strategie van het Nederlandse telecombedrijf KPN Telecom?

Klik hier voor het filmpje van de nieuwe Belgacom bedrijfscultuur.