TELL-ME doet precies wat het zegt

Brandhome interview: Sjeer Mestr?m. Sinds kort is Nederland weer een telecomwinkel rijker: TELL-ME. Desondanks wil TELL-ME zich geen telecomwinkel noemen. Communicatie winkel is wat ze liever horen. Het bedrijf heeft een groot deel van de Primafoon-outlets overgenomen, en heeft zich daarmee in een klap in Nederland gevestigd...

Gewijzigd op: 22-02-2003

Binnen drie jaar wil het 100 winkels hebben, en wil het een belangrijke rol spelen in de telecom-markt. Het concept van TELL-ME is naar eigen zeggen compleet anders dan de telecom winkels zoals er momenteel al velen actief zijn in Nederland. Waar de andere bedrijven zich exclusief richten op de telecommunicatie, gaat TELL-ME een stap verder. Zij heeft haar concept samengevat in het TIMES principe, wat staat voor:

  • Telecommunicatie,
  • Informatie,
  • Multimedia,
  • Entertainment en
  • Services.

Het assortiment is aldus veel breder dan dat van andere winkels. Niet alleen alles voor de mobiele en vaste telefonie, maar ook computers en aanverwante apparatuur worden aangeboden. TELL-ME biedt zelfs verzekeringen aan. Het servicegedeelte speelt een zeer belangrijke rol in het TELL-ME concept. TELL-ME wil precies aanbieden wat de klant nodig heeft, en de klant die informatie verschaffen die werkelijk gewenst wordt. Niet meer en niet minder. Daarom is de service ook zo belangrijk. Uiteraard moet daar wel een prijs voor betaald worden. TELL-ME gelooft echter dat er in deze roerige tijd behoefte is aan duidelijkheid en servicegerichtheid. Het gehele concept is daarmee zeer treffend verpakt in de naam: TELL-ME. Vertelt u wat u nodig heeft, en TELL-ME zorgt ervoor.

En nu maar hopen dat er mensen willen luisteren.