Imagoverbetering door overname

Is het management van een bepaald bedrijf bijvoorbeeld ontevreden over het saaie imago dat uitgestraald wordt, dan kan dat saaie imago door een overname van een bedrijf met een aantrekkelijk imago behoorlijk opgepoetst worden. Zo komt het Amerikaanse modebedrijf Calvin Klein ...

Wat denkt u? Gelooft u in deze theorie?

Gewijzigd op: 06-01-2003

Is het management van een bepaald bedrijf bijvoorbeeld ontevreden over het saaie imago dat uitgestraald wordt, dan kan dat saaie imago door een overname van een bedrijf met een aantrekkelijk imago behoorlijk opgepoetst worden. Zo komt het Amerikaanse modebedrijf Calvin Klein bijvoorbeeld in handen van de traditionele overhemdenfabrikant Phillips-Van Heusen. Met deze overname is volgens de betrokken bedrijven 700 miljoen dollar gemoeid.

Het huidige imago van Phillips-Van Heusen wordt vooral bepaald door Van Heusen, het meest gedragen overhemd in de Verenigde Staten. Weinigen weten dat het bedrijf ook overhemden van merken als DKNY en Arrow op de markt zet. Door de overname van het hippe Calvin kan het beeld dat veel consumenten hebben van het traditionele Phillips-Van Heusen positief veranderd worden. Calvin Klein is een van de voornaamste modehuizen in de VS. Ontwerper Calvin Klein richtte de onderneming in 1968 op met zijn beste vriend Barry Schwartz. Drie jaar geleden gaf hij al aan een nieuwe partner te zoeken. Zijn modehuis heeft het de afgelopen jaren door het concentratieproces in de modebranche steeds moeilijker gekregen om op te boksen tegen concurrenten als LVMH en Gucci.

De naam Calvin Klein staat niet alleen op kleding, maar ook op bijvoorbeeld zonnebrillen, horloges en parfum. Phillips-van Heusen wil het bedrijf verder uitbouwen en de markt uitbreiden richting Europa en Azi?.

Van Heusen website