Nike gaat in hoger beroep voor vrijheid van meningsuiting

In 1998 diende Marc Kasky, een 57 jarige organisatiecriticus uit San Francisco, een aanklacht in tegen Nike, wegens false advertising. Het Hoger Gerechtshof in Amerika heeft op 10 januari 2003 besloten dat Nike in hoger beroep mag gaan tegen de eerdere uitspraak van de rechtbank in Californi?. Zij oordeelde dat Nike de uitingen had gedaan vanuit commercieel oogpunt en dat de regels voor ondernemingen voor wat betreft vrijheid van meningsuiting niet dezelfde zijn als de regels die gelden voor individuen...
09-02-2003

Nike ziet ?hole in one? in golf markt

Nike ziet grote mogelijkheden in de hoge marge markt van de golfsport. Het begin van deze bewustwording wordt door velen verklaard door het ongekende succes van Tiger Woods tijdens de PGA Tour van 2000.
07-09-2002

Nike introduceert haar eerste merk site

Met de introductie van de productlijn ?All Conditions Gear? lanceert Nike haar eerste merken website. Deze site biedt een complete brand experience voor het merk ACG dat staat voor 'All Conditions Gear'. De All Conditions Gear (ACG) product-lijn richt zich op het out-door segment en biedt de ?urban? avonturier een scale aan handige producten.
23-08-2002