ANWB en (merk)extensie

De ANWB gaat de benzinemarkt op. De belangenvereniging met inmiddels 3,8 miljoen leden strijdt al jaren voor betaalbare mobiliteit. Binnenkort gaat de organisatie daar zelf een concrete bijdrage aan leveren. De motivatie achter deze keuze is dus de hoge prijs van autobrandstoffen. De organisatie zegt daarentegen niet de pretentie te hebben als prijsbreker te gaan opereren.
Ziet u, net als de ANWB en Van der Sluijs Groep, in de onbemande tankstations ook een groeimarkt?

Wordt dit een succes? Brandhome is benieuwd naar uw mening over de nieuwe weg die de ANWB inslaat.

Gewijzigd op: 26-01-2003

De ANWB gaat verspreid over Nederland buiten het hoofdwegennet onbemande tankstations oprichten. Medio februari wordt in Ede het eerste ANWB Tankstation geopend. De doelstelling is dat in 2005 honderd van deze tankstations operationeel zijn. Bij de stations kan tegen een aantrekkelijke prijs Euro, SuperPlus en Diesel getankt worden.

De tankstations worden ge?xploiteerd in samenwerking met Van der Sluijs Groep; een onafhankelijke logistieke en commerci?le dienstverlener in de olie-industrie. Zij bevoorraadt en exploiteert door middel van haar dochterbedrijven en een joint venture zo?n vierhonderd benzinestations.

De ANWB onderscheidt zich van de vijf grote oliemaatschappijen (Shell, Texaco, BP, Esso en Total) door de lage literprijs. Voor alle stations geldt een literprijs die minimaal 6 eurocent lager is dan het gemiddelde van de prijzen die door de grote jongens worden gevoerd. Daarbij krijgen houders van de zogenaamde ANWB mobiliteitspas nog eens 1 eurocent extra korting.

Aan eventuele bezorgdheid van het publiek over onveiligheid heeft de ANWB ruimschoots aandacht besteed. Zo zal er gezorgd worden voor 24 uur per dag on line cameratoezicht, goede verlichting en een meldkamer die eveneens 24 uur per dag bereikbaar is.

Ziet u, net als de ANWB en Van der Sluijs Groep, in de onbemande tankstations ook een groeimarkt?

Wordt dit een succes? Brandhome is benieuwd naar uw mening over de nieuwe weg die de ANWB inslaat.