Brandhome

onderzoekt imago 7 Vlaamse steden

Imago van Vlaamse steden
Er zijn 8 waarden gevonden om het imago van de Vlaamse steden te omschrijven. De waarden ´gezellig´ en ´cultuur´ worden het meest genoemd wanneer respondenten Vlaamse steden beschrijven. De steden Brugge en Hasselt hebben nog een eigen ´accentwaarde´. Brugge wordt gezien als ´mooi´ en Hasselt als ´gastronomisch´. De andere onderzochte steden zijn minder onderscheidend op de 8 gevonden waarden.

Identiteit en imago van de steden
De uitkomsten van het imago-onderzoek zijn gebruikt om het imago (hoe men gezien wil worden) met de identiteit (wie men is) te vergelijken. Uit het onderzoek blijkt dat het imago van Antwerpen en Hasselt het best bij hun identiteit aansluit, gevolgd door Brugge en Gent. Dat Antwerpen en Hasselt beiden zo goed scoren, is volgens de analyse van Brandhome omdat beide steden kiezen voor duidelijke, eenvoudige en communiceerbare identiteitswaarden. Die ze vervolgens consistent communiceren en uitdragen.  
 
Past de burgemeester bij de stad?

Tenslotte heeft Brandhome de respondenten gevraagd hoe sexy, betrouwbaar en sympathiek de burgemeesters van deze steden zijn. Patrick Janssens is de grote winnaar. De respondenten vinden hem de meest betrouwbare, meest sexy en meest sympathieke burgemeester. Bart Somers van Mechelen wordt bijzonder sympathiek gevonden, maar op de andere criteria scoort hij laag. 
 
Brandhome heeft voor dit onderzoek 730 mensen face-to-face ondervraagd. De betrokkenen hebben in deze straatinterviews antwoord gegeven op 3 vragen over de stad en hun burgemeester.

Download het onderzoeksverslag.

posted in: consulting << back
moncler outletugg prezzocanada goose vest north face backpacksclarisonic mia reviewcanada goose jassenmoncler womennorth face bootsbelstaff outletkaren millen outlet storemoncler jackets for menthenorthfaceuggs nederlanduggs online piumini monclerCheap canada goose uggs salemoncler onlinecanada goose jakkenorth face fleece
De krAAAcht van Triple-A
 
More Work ...
Showreel
Working at Brandhome

blabla