Gewijzigd op: 07-03-2003

onze Visie

We leven in een tijd waar naast veel socio-economische factoren, ook diverse technologische en politieke factoren snel veranderen. Binnen deze veranderende maatschappij worden overheden, ondernemingen en investeerders zich steeds meer bewust van het belang en de rol van identiteiten en merken voor consumenten, medewerkers, markten en maatschappij. Elke onderneming, organisatie en instelling wil verantwoord omgaan met haar omgeving, haar medewerkers en haar resultaten. Merken en identiteiten spelen hierbij een belangrijke rol. Merken en identiteiten reflecteren immers de waarden van de maatschappij.

onze Missie

Brandhome biedt mensen die een breedte- en diepte-interesse hebben in merken en identiteiten een platform waar ze elkaar kunnen ontmoeten en waar ze kennis vinden en uitwisselen.
platform = omgeving, medium en/of activiteiten ter beschikking stellen waar de vraag naar en het aanbod van netwerk, informatie en bruikbare kennis samenkomen

onze Activiteiten

Alle activiteiten van Brandhome dragen bij aan het verdelen en verder ontwikkelen van de kennis over merken en identiteiten. Brandhome biedt online via www.brandhome.com de mogelijkheid om kennis over merken en identiteiten met elkaar te delen. Daarnaast organiseert Brandhome symposia over actuele merkvraagstukken en verzorgt Brandhome trainingen en opleidingen voor ondernemingen, administraties en instellingen. Brandhome doet regelmatig onderzoek naar nieuwe merkkennis en publiceert geregeld in de binnen- en buitenlandse (vak)pers.

ons Verhaal

Brandhome is in 1999 opgericht in Belgi? door Erik Saelens. In de voorbije 3 jaar is Brandhome uitgegroeid tot een onderneming die staat voor het verstrekken van kwalitatief hoogstaande kennis over merken en identiteiten. 'De merk-identiteit is de moeder van de onderneming' (Saelens, 1999). Voorgaand citaat werpt onmiddellijk de terechte vraag op: 'Hoe zorgen we ervoor dat iedereen, elke denkbare stakeholder, deze moeder begrijpt?'. En dat is natuurlijk de uitdaging voor het management van een organisatie. We moeten niet alleen onze merkidentiteit begrijpen. We moeten haar uitademen in alles wat we doen. Tussen denken en doen zit weliswaar een grote kloof. Kennis is kracht! Door te delen in kennis kunnen mensen effici?nter en effectiever hun werk doen. Men begrijpt elkaar beter. Men weet wat te doen, waarom en hoe. Kennis delen is de sleutel van de toekomst! Er is behoefte aan een plaats waar men elkaar zowel online als offline kan ontmoeten. Door te delen in kennis en te leren met en van elkaar kunnen organisaties de bestaande merkkennis verder doorontwikkelen. Deze kennis zal hun merken ondersteunen in hun groei.

ons Team

  • Erik Saelens, Managing Director
  • Jan Alkemade, Content Manager
  • Ron Schneider, Moderator
  • Rudger Smits, Art Director
  • Muriel Bots, Redactrice
  • Martijn Hendrikx, Redacteur
  • Patricia Stroo, Redactrice
  • Annemiek de Jong, Office Manager

Brandhome correspondenten

Dankzij een uitgebreid netwerk van binnen- en buitenlandse correspondenten beschikt Brandhome steeds over actuele en kwalitatieve kennis en informatie.
Frans Cornelis, Erik Saelens, Jan Alkemade, Cees den Hollander, Marijke Coppens, Frans Drupsteen, Rudger Smits, Sanne de Beus, Bert van Rooijen, Wally Olins, Aline van Keulen, Gerard Plooy, Alex Stoter, Rob Polman, Sie-Jing Pan-Laurens, Donnapachan Macky, Margreth Verhulst, S?phine Laros, Jean-Marc Daniels, Ronald Werring, Oscar Rietkerk, Paul Verburgt, Chris Amssoms, Hansje Drupsteen, Annemiek de Jong, Mark Kerray, Ray McCormick, Scott Donald, Ying Mae-Bi, Jeremy Evanas, Michael Bot, J?rgen Hannfelt, Peter Hazes, Gauthier Elslander, Serge Billiouw, Aernout van der Mersch, Ralf van Lieshout, Frederique van Gulik, Vincent Steenhuis, Yvonne Gruis,... en nog vele andere correspondenten is Brandhome bijzonder dankbaar voor hun gemotiveerde bijdrage.

Brandhome website partners