Designerkledij in de aanbieding?

Recyclage met een prijskaartje.

Hermès, Alexander McQueen, Louboutin, Chanel.

Het zijn maar enkele van de merken waarbij velen gaan dromen. Maar bij dromen blijft het vaak ook. Het prijskaartje van pakweg een Birkin bag van Hermès is niet mis te noemen. Voor een fonkelnieuw exemplaar staat het startbedrag op een ruwe 4500 euro en kan je jezelf op een wachtlijst van 2 jaar zetten.

Enkele winkels maken designerkleding toegankelijker voor de fashonista’s met een ‘beperkt’ budget. Onder meer "Le Dressing Monaco" specialiseert zich in het verkopen van tweedehands designerkleding. Het principe is simpel: als doorwinterde trendsetter kom je enkel buiten met de must-have items en dit liefst maar één keer. Deze duurbetaalde pronkstukjes na je eerste gebruik in de kast doen verdwijnen zou een spijtige zaak zijn.

Daarom verkoopt "Le Dressing Monaco" deze als ‘tweedehands’ door aan een volgende eigenaar die het designeritem weer als nieuw kan behandelen.

"Le Dressing Monaco" is niet uniek in haar soort. Als "Le Dressing Monaco" gezien kan worden als de Kapaza van designerland, waarbij je afdankertjes aan een vaste prijs kan kopen en verkopen, dan is de site hardlyeverwornit.com de Ebay van de second hand design. Als eigenaar van kleding of een accessoire met een naamkaartje plaats je jouw artikel op de website. Via opbod kan de geïnteresseerde zijn kans wagen om het artikel te bemachtigen. De website veilde eerder al artikelen van onder meer Kate Moss en deed zo vele fashion harten sneller slaan.

Het betaalbaar maken van designer kleding is niet de enige drijfveer van deze design recycling trend. Volgens hardlyeverwornit.com spelen ze in op het huidige tijdperk waarin overmatige consumptie de rug toegekeerd wordt. Het recycleren van kledij wordt namelijk als ecologisch en duurzaam gedrag gezien. Laat dat nu net een hot topic zijn binnen de maatschappij. Daarnaast gaat hardlyeverwornit.com ook voluit voor het goede doel. Als verkoper van een item kan je ervoor kiezen om 5% van de opbrengst te doneren aan één van de 13 goede doelen die de website steunt.

De marktplaatsen voor designer wear maken de high-end merkkleding meer bereikbaar voor de vrouw in de straat. Toch loop je best niet te hard van stapel. Ook met een fikse korting erbij, blijven de it-brands nog steeds een pak duurder dan het gemiddelde koopje.

Een andere manier om designerkleding te laten rouleren is deze te huren. Onder het motto: iedereen assepoester voor 1 avond, verhuurt renttherunway.com de grote merken voor ongeveer 10% van de aankoopprijs. Hiermee speelt de website naar eigen zeggen in op de ‘cost per wear’. Door kleding te huren zou de gemiddelde kost per draagbeurt lager liggen dan bij een werkelijke aankoop. De website zelf wordt eveneens gesteund door een groot aantal designermerken. Verhuren van designerkleding is namelijk de marketingtool bij uitstek. Designermerken kunnen zichzelf via een verhuur introduceren bij vrouwen die op zoek zijn naar dat tikkeltje meer in hun kledingkast. Op deze manier kunnen ze een testrit maken in hun begeerde jurk.

Of al deze nieuwe manieren van aanprijzen van designerkleding ook daadwerkelijk voordelig en ecologisch zijn is nog maar de vraag. Maar één ding staat vast: Aanlokkelijk is het zeker.

Extra websites:

ledressingmonaco
hardlyeverwornit
renttherunway

moncler outletugg prezzocanada goose vest north face backpacksclarisonic mia reviewcanada goose jassenmoncler womennorth face bootsbelstaff outletkaren millen outlet storemoncler jackets for menthenorthfaceuggs nederlanduggs online piumini monclerCheap canada goose uggs salemoncler onlinecanada goose jakkenorth face fleece
De krAAAcht van Triple-A
O dierbaar België®
Designerkledij in de aanbieding?
Entertain- vertising: het vierde scherm
BLA archive: