Brandhome

A new year, new plans for Brandhome


 

Our good resolutions for the new year? A fresh start!
Brandhome is moving out. We are preparing our new offices, located at ‘Falconplein’ in Antwerp for a new chapter in Brandhome’s history.

Check out our Facebook-page for more pictures about the constructions and follow the evolution.

posted in:  consulting read more >>
Triple-A brands

The new Brandhome book: have you read it yet?In their latest book, Erik Saelens and Nicoline Spruijt state their Triple-A brand philosophy. Triple-A is based on years of experience in brand building and reveals a trustworthy formula for future proof brand building. Triple-A identifies Authenticity, Accountability and Activation as the most important driving forces for brands in order to create value for all their stakeholders.


Find out more about the new book on www.tripleAbrands.com.

"Thank you" notes from some of the first people to receive our book: David Cameron, Annemie Turtelboom, Juma Al Majid,...Go to press for the press release.

posted in:  consulting  
Brandhome

Brandhome schrijft open brieven aan o.a. Brad Pitt, Herman van Rompuy, Barack Obama, Christine Lagarde en Warren Buffet

Wat hebben Brad Pitt, Herman van Rompuy, Barack Obama, Christine Lagarde en Warren Buffet met elkaar gemeen? Ze mogen allemaal een (al dan niet geparfumeerde) brief verwachten van Brandhome.

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

Brandhome Movie Night: Skyfall

De laatste editie van de ‘Brandhome movie night’ was weer een groot succes. Een 500-tal Brandhome relaties lieten zich onderdompelen in de wereld van 007. Dit mag je gerust letterlijk nemen, want in de Bond trailer kregen de Brandhome-klanten en –team een rol aan de zijde van Daniel Craig, also known as: Saelens …. Erik Saelens.
Bond zelf liet de receptie aan zich passeren, maar de andere genodigden gingen verder met hun missie tussen de blinkende wagens, met hapjes en drankjes.


De foto’s van het event vind je onder deze link.

posted in:  consulting  
Triple-A politici

Hoe Triple-A is de stad van A? Brandhome zoekt het uit

Op 10/11/12 lanceren Erik Saelens en Nicoline Spruijt hun boek: Triple-A brands.
Hierin onthullen ze de drie trends die leidend zijn in de toekomst van merken: Authenticity, Accountability en Activation. Brandhome onderzoekt in welke mate de Antwerpse politici erin slagen deze trends naar hun hand te zetten.

Neem via deze link deel aan het onderzoek.

posted in:  consulting read more >>
Boxing Fight Night

Sugar en Brandhome maken impact in de Lotto Arena

Sugar Jackson veroverde afgelopen zaterdag overtuigend de Europese titel bij de superwelters. In twaalf ronden overtuigde de Antwerpse Ghanees vriend en vijand: Sugar staat er terug. De door Brandhome gesponsorde bokser neemt hiermee een serieuze optie op de wereldtitel.

posted in:  consulting read more >>
Boxing Fight Night

Are You Ready to ®umble?

De bokshandschoenen worden aangetrokken, de touwen staan strak, de adrenaline pompt steeds sneller door ons bloed … want vanavond is het zover! De door Brandhome gesponsorde Sugar Jackson stapt straks de ring in om zich een weg naar de Europese titel te knokken.

posted in:  consulting read more >>
Boxing Fight Night

Brandhome en Sugar Jackson gaan samen het gevecht aan

Op 21 september strijdt Sugar Jackson voor de EU-titel op de Boxing Fight Night. Dit doet hij voor eigen publiek, in de Antwerpse Lotto Arena, met Brandhome in zijn hoek van de ring. Brandhome is immers trotse sponsor van Jacksons comeback.

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

Creatief met Cannes: Brandhome op De Standaard Online

Brandhome stuurt vier dagen lang een creatieve afvaardiging aan de bloedhete stranden van Cannes. En wat doen we daar tussen de crème de la crème van de wereldwijde reclamewereld? In donkere hallen uren naar trend analyses luisteren, kilometers case reels bekijken en bij valavond voor een zacht zoemend laptopscherm gaan zitten om alle verteerde informatie voor u in hapklare blogposts te kunnen serveren.

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

Erik Saelens te gast als keynote speaker op congres van Kortom


Strategisch directeur van Brandhome, Erik Saelens sprak op 7 mei als keynote speaker op het congres van Kortom (vereniging voor overheidscommunicatie). Hier deed hij het ware imago van de overheid en de ambtenaar uit de doeken voor meer dan 300 Vlaamse ambtenaren.

Erik Saelens lichtte 3 onderzoeken toe die Brandhome uitvoerde in het kader van het congres met als centrale thema: ‘overheid: merk, imago en identiteit.’  Hierbij koos hij voor een niet theoretische aanpak, maar werden inzichten uit de onderzoeken naar voor gebracht die aanleiding kunnen geven tot discussie en heroriëntering binnen de openbare sector.

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

Mijn overheid, mijn merk?
Brandhome zoekt het uit

In het kader van het congres van Kortom, voert Brandhome momenteel een tweede onderzoek uit naar het imago van de Belgische overheden. Hierbij worden die vergeleken met merken. Voelt de burger zich bij de overheid eerder in de Aldi of in de Delhaize? Wordt ons land bestuurd als een Kia of een BMW? Met het onderzoek: ‘mijn overheid, mijn merk?’, waar ook u aan kan deelnemen, willen we de ware identiteit van de overheid onthullen.

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

Brandhome graaft naar
het overheidsimago

Op 7 mei e.k. is Erik Saelens, strategisch directeur van Brandhome, te gast op het congres ‘Overheid: merk, imago en identiteit’ van Kortom. Hij werd door de vereniging voor overheidscommunicatie gevraagd om als keynote speaker het congres in te leiden. Hiervoor doet Brandhome onderzoek naar het imago van overheden waar ook u aan kan deelnemen. Voor elk volledig antwoord schenkt de Brandhome foundation vzw 1 EUR aan SPARK, een nieuwe tool die communicatie tussen kinderen met autisme en hun omgeving verbetert.

posted in:  consulting  
Brandhome

Risi-Cola:
Brandhome weet hoe u hem drinkt

Naar aanleiding van de mediastorm over een mogelijk kankerverwekkend ingrediënt in cola en een eventuele receptwijziging van de drank bij de A-merken Pepsi en Coca-Cola, ging Brandhome op onderzoek uit. We wilden weten wat voor gevolgen zo’n mediastorm heeft voor de cola merken. Laat de consument zich er door beïnvloeden of laat het hem (en zijn cola) koud? Na twee weken onderzoek kennen we het antwoord op deze vraag. De opvallendste resultaten zetten we hier op een rijtje.

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

Brandhome op Dubai Lynx

Voor de derde keer was strategisch directeur van Brandhome, Erik Saelens, te gast op Dubai Lynx, het advertising festival van het Midden-Oosten. Voor een grote groep Young Marketeers vertelde Saelens wat je niet mag vergeten wanneer je een merk bouwt. Alles over internationaal merkbeleid, merkeigendom, maar ook andere uitdagingen wist Saelens haarfijn uit te leggen aan de jonge talenten.

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

How (l)awful is your branding?

De reclame geeks van Brandhome en de wetspecialisten van Loyens&Loeff hebben de handen in elkaar geslagen voor een seminarie waar ‘branding meets law’. Daar ging een serieuze voorbereiding aan vooraf: we werkten een volledige campagne uit voor een fictief merk en leefden ons hierbij (al even) volledig uit. Het resultaat is een (l)awful campagne met alles erop en eraan, inclusief talloze inbreuken tegen de reclamewetgeving. Het gaat van logo-ontwikkeling, een mediaplan en verschillende printadvertenties tot radio- en televisiespots, billboards en een online app. Materiaal waar Loyens&Loeff vervolgens mee aan de slag ging, legal-wise althans.

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

How (l)awful is your branding?

De reclame geeks van Brandome en de wetspecialisten van Loyens & Loeff hebben de handen in elkaar geslagen voor een seminarie waar ‘branding meets law’. Brandhome maakte speciaal hiervoor een (l)awful campagne die door Loyens & Loeff onder de loep wordt genomen, legal-wise althans.

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

Brandhome movie night
met een missie

Het ging er weer dynamisch aan toe op de Brandhome movie night. Tom Cruise was erbij, heel wat gebouwen gingen in vlammen op en het aantal sportwagens dat de lucht in vloog was niet bij te houden.

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

Wij weten wat u gaat doen in 2012

Brandhome en PUB sloegen de handen in elkaar en gingen samen op onderzoek uit. Hun doel: achterhalen of bedrijven tijdens recessies al dan niet anticyclisch budgetteren. Dat kondigden we onlangs al aan, toen het onderzoek van start ging op 8 november. Zet u schrap: we onthullen hier de verrassende resultaten.

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

Uitgeven of besparen?
Wat gaat u in 2012 doen?

 

Adverteren tijdens recessies is goed voor marktaandeel.

Bij veel bezuinigingsoperaties worden de pijlen al snel gericht op de marketingbudgetten en meer specifiek de advertentiebudgetten. Er is wereldwijd voldoende onderzoek alsook theoretische modellering om aan te tonen dat een anticyclische aanpak loont om marktaandeel te winnen of te behouden. Bedrijven die tijdens een recessie doorgaan met adverteren, wekken vertrouwen bij de consument. Zij vergroten hun naamsbekendheid en kunnen daar dan na de dip van profiteren.

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

Brandhome goes Kuifje

Afgelopen vrijdag stapte Brandhome in een wervelend avontuur … Even waanden we ons journalist tijdens de filmvoorstelling van ‘Tintin and the Secret of the Unicorn’ op een benefiet van Rotary Antwerpen Metropool. Brandhome zorgde voor de communicatie van het evenement. Een samenwerking met geëngageerde mensen, dat kon dan ook alleen maar uitdraaien op een succes.

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

Brandhome en VAB onderzochten
de brandscape van mobiliteit

Renta, de Belgische Federatie van Voertuigenverhuurders, organiseerde op 15 september haar jaarlijkse happening. Erik Saelens, strategisch directeur van Brandhome was gastspreker met een uiteenzetting over ‘brandscape’.

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

Brandhome, merkwaardig geïnterviewd in PUB

In het vaktijdschrift PUB van deze maand (25/08) verscheen een interview met de strategische directeur van Brandhome, Erik Saelens. Merkwaarde en waardering heeft vele aspecten en vele berekeningswijzen gebaseerd op feiten maar de essentie van een merk ligt in de vraag hoeveel jouw klant meer zal betalen voor jouw merk dan voor een merkloos product.

posted in:  consulting - advertising read more >>
Brandhome

Op zoek naar een uitdagende job?

Stap in een avontuur zonder weerga! Solliciteer bij de enige identity driven brand builder in België. Creatieve geesten vinden alleen rust in een team van geïnspireerde en gemotiveerde brand builders en willen werken voor en aan interessante merken. Voel je je aangesproken, contacteer ons dan snel met je cv en portfolio.

posted in:  consulting  
OptriPharma

OptriPharma in de lift

OptriPharma is een jonge, dynamische onderneming met een duidelijke missie. OptriPharma biedt diensten aan professionals in de mondhygiëne met o.a. deskundig advies over producten die de behandeling van hun patiënten kunnen optimaliseren en zo bijdragen tot de verbetering van de patiëntenzorg.

posted in:  consulting read more >>
Brandhome foundation

Een balletje slaan voor het goede doel

De Brandhome foundation geeft kinderen een steuntje in de rug door financiële bijdragen te geven. We hebben verschillende vzw’s en stichtingen op ons lijstje staan die kunnen rekenen op onze steun. In Nederland kon de Stichting Kika op zo’n bijdrage rekenen. Deze stichting financiert onderzoek naar kanker bij kinderen.

Als dank mocht Brandhome een balletje slaan tijdens de Kikagolfdag in het Nederlandse Eemnes.

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

Alles wat je altijd al wilde weten maar nooit durfde vragen over merkwaarde

De hele marketing-wereld werkt zich dagelijks in het zweet om de waarde van een merk te doen stijgen. Maar hoe meet je die merkwaarde nu eigenlijk? Welke criteria worden daarbij gebruikt? En hoe kan het dat de merkwaarde van Coca-Cola twee keer zo groot is als de jaarlijkse inkomsten van dat hele bedrijf?

Erik Saelens legt in de nieuwe editie van Trends uit hoe men een merkwaarde kan evalueren en verstevigen.
Meer weten over merkwaarde en wat Brandhome voor u kan betekenen? Neem vandaag nog contact op met ons.

PDF TRENDS artikel april 2011
PDF TRENDS artikel maart 2011

PDF TRENDS artikel februari 2011
PDF TRENDS artikel januari 2011

 

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

Concurrentie? Welke concurrentie?

Een goede brandpositioning is onmisbaar om u te onderscheiden van de concurrent. Hoe u dat doet? Erik Saelens legt in de nieuwe Trends in drie stappen uit hoe u een stevige brand bouwt. Meer weten over brand positioning en wat Brandhome voor u kan betekenen? Neem vandaag nog contact op met ons.

PDF TRENDS artikel maart 2011
PDF TRENDS artikel februari 2011
PDF TRENDS artikel januari 2011

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

Erik Saelens vertelt over ‘zijn’ merken op seminar Benelux Merkenbureau


Het Benelux Merkenbureau bestaat dit jaar 40 jaar. Om dat te vieren organiseerde deze organisatie op 3 februari een seminar in Den Haag over het bouwen van een merken in al haar facetten. Brandhome werd uitgenodigd om een inleiding te houden over merken bouwen in de praktijk.

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

Trends vraagt: “Bent u een
Nerd Brand of een Show Brand?”

Wie de beste tips over branding en rebranding wil te weten komen, moet Trends magazine in de gaten houden. Brandhome strateeg Erik Saelens heeft er sinds januari iedere maand een spread over zijn favoriete onderwerp: het bouwen van een merk. Zijn tweede mini-masterclass gaat over interne branding. Heeft het artikel u geprikkeld om Erik live aan het werk te horen over uw brand? Neem vandaag nog contact op met Brandhome.

PDF TRENDS artikel februari 2011
PDF TRENDS artikel januari 2011

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

Vlaamse ziekenhuizen
moeten beter communiceren

Bevestigen patiënten en bezoekers de goede naam van de Belgische gezondheidszorg en dan met name ziekenhuiszorg? En welke factoren bepalen de tevredenheid over een ziekenhuis? Brandhome wilde daar meer over weten en deed een groot online én kwalitatief onderzoek onder patiënten en bezoekers van Vlaamse ziekenhuizen. Een van de verrassende conclusies is dat kwaliteit van communicatie de meest belangrijke factor is bij de keuze van een ziekenhuis. Daarbij merken de ondervraagden direct op dat er heel wat verbeterd kan worden aan de communicatie. Vooral de communicatie over de kostprijs van de zorg krijgt een dikke onvoldoende.

Download het persbericht.

posted in:  consulting  
Brandhome

Brandhome brengt uw merk tot leven

In onze showreel krijgt u een beeld wat wij bij Brandhome verstaan onder ´identity driven brand building´.

Enjoy!

posted in:  consulting  
PUB

PUB reinvented by Brandhome

 

PUB, het vakblad en dé informatiebron voor de Belgische marketing- en communicatiebranche, werd grondig onder handen genomen door Brandhome. Het huidige beeldmerk voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Brandhome bouwde PUB uit tot een volwaardig merk. In de jaren 70 stond het voor ‘publicité’, vandaag betekent het ‘People Unified around Brands’. Het reclamevakblad kiest resoluut voor de vernieuwing, welke wordt gesymboliseerd door een nieuw logo. Hieruit spreekt de ambitie om een stapje hoger te gaan en het symboliseert de conversaties die PUB op gang wil brengen tussen merken, consumenten, marketeers en creatieven. Het resultaat van de restyling is zichtbaar op alle uitingen van PUB, onder andere het vakblad zelf, de website en het agencyboek.

Luister hier wat merkeigenaars vertellen over de nieuwe PUB.

posted in:  design - consulting  
Haven van Antwerpen

Staten Generaal: de bijeenkomst
over de toekomst van
de Haven van Antwerpen

Zo’n 600 mensen waren 22 juni in de Stadsschouwburg van Antwerpen om te praten en te luisteren naar de toekomstvisie voor de Haven van Antwerpen. Zoveel mensen op een evenement moet je natuurlijk wel wat te bieden hebben! Dus werd Brandhome ingeschakeld. In sneltreinvaart hebben we het concept voor de bijeenkomst, de vormgeving van alle communicatie-uitingen en begeleiding en regie van verschillende intro-filmpjes gemaakt. Zo werd het een Staten Generaal met allure!

posted in:  design - consulting read more >>
Enduris

Enduris: oneindig netwerk van energie!

Onder luid gejuich is de nieuwe naam onthuld van een nieuw netwerkbedrijf. Medewerkers van het gloednieuwe bedrijf vonden de naam Enduris stukje bij beetje door Life Scrabble te spelen op het strand van het Zeeuwse Dishoek. Voor de creatieve geesten van Brandhome een geslaagd event als eerste stap naar de positionering van het nieuwe netwerkbedrijf.

posted in:  design - consulting read more >>
Brandhome

Brandhome pleit
voor een nieuw fiscaal systeem
voor reclameinvesteringen

In december vorig jaar schreef Erik Saelens, oprichter en strategisch directeur van Brandhome, een open brief naar minister-president Kris Peeters om hem te wijzen op het belang van de reclame-investeringen voor de Vlaamse economie en om hem voor te stellen een ander fiscaal systeem in te voeren voor die investeringen. Bij een nadere toelichting blijkt dat ook consequenties te hebben voor de globale marketingaanpak van het Vlaamse bedrijfsleven.

Download het artikel uit de PUB.
Download het opiniestuk uit De Tijd.

posted in:  consulting  
Febelfin

Communicatie Luncheon Febelfin

Op 2 maart 2010 hield Febelfin, de federatie van de Belgische financiële sector, haar jaarlijkse Luncheon event. Brandhome verzorgde alle communicatie rond dit evenement. De genodigden luisterden naar Didier Reynders (Minister van Financien).

posted in:  design - consulting read more >>
Brandhome, ZiZo

iPhone van Apple
is Pink Brand of the Year 2009

Gisteren werden - in première- de Pink Brand of The Year awards uitgereikt tijdens een feestelijke avond in discotheek Red&Blue te Antwerpen. Het Pink Brand concept is populair, dat bewijst de opkomst van meer dan 500 enthousiaste genodigden en fans. Na de bekendmaking van de winnaars in de twaalf categorieën werd uiteindelijk de überfavoriet verkozen, en dat is iPhone van Apple geworden. Aldus de eerste Pink Brand of the Year!

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

A BRAND NEW DECADE:
hangover or D.R.E.A.M.?

At the start of each year Brandhome lays out its vision on branding trends for the next twelve months. This year will be something special as go-ahead companies get to grips with developing a real and sustainable relationship with their customers.

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

Brandhome’s Brand New Year

Zoals ieder jaar bevroeg Brandhome in november haar klanten in het Brandhome samenwerkingsonderzoek. Onze goede voornemens voor 2010 zijn gemaakt. Wij gaan voor een Brand New Year waarin wij ons engageren voor excellentie in uitvoering, voor het lopen van de “extra mile” en voor meer transparantie.

We willen jullie allemaal bedanken voor jullie mening, voor jullie tips én voor jullie vertrouwen.

Brandhome team

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

Welk merk wordt Pink Brand of the Year 2009?

GVA_PinkBrand_web.jpg


Brandhome organiseert samen met ZiZo de eerste PINK BRAND OF THE YEAR-verkiezing in België. Welk merk wordt het meest populaire merk van de holebicommunity en mag een jaar de titel PINK BRAND OF THE YEAR 2009 dragen? Vanaf 30 oktober kan er gestemd worden via www.pinkbrandoftheyear.be. De winnaar wordt op 14 december bekendgemaakt.

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

Communicatie rond Oosterweelverbinding faalt

oosterweel.jpg

De communicatie over de Oosterweelverbinding faalt. Uit onderzoek van Brandhome, GvA en Apen.be wordt duidelijk dat maar liefst 50% van de inwoners van de stad Antwerpen van mening zijn dat de BAM en burgemeester Patrick Janssens slecht tot erg slecht hebben gecommuniceerd. De actiegroepen stRatengeneraal en Ademloos scoren wel bij de respondenten, 50% vindt dat zij goed tot erg goed communiceren.

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

Maakt een koninklijk biertje een kans?

hofleveranciers_1.jpg

Belgen en Nederlanders over hun Koningshuis. Brandhome wilde er meer over weten. Hoe denken we over het Koningshuis en is het een merk? Woorden als traditie en klasse hoorden we vaak, maar ook bevoorrecht en ouderwets. Verder stelden we de vraag of het Koningshuis een merk is en of het producten en diensten zou kunnen verkopen. De uitkomst is duidelijk, je zult binnenkort nog geen Koninklijk biertje of galajurk in de winkel aantreffen. Slechts 14% van de ondervraagden vond het Koningshuis een merk.

posted in:  consulting - advertising read more >>
DELTA

Sales Organizer

SO_laptop.jpg

Brandhome ontwikkelde voor DELTA een Sales Organizer. Deze nieuwe digitale presentatietool stelt de accountmanagers van DELTA in staat om het multi-utility aanbod op een bevattelijke en uniforme manier te duiden naar nieuwe en bestaande klanten.

posted in:  consulting read more >>
Emirates International Telecoms

Elissa

elissa_logo.jpg

Ook buiten Europa wordt een beroep gedaan op de ervaring van Brandhome met het bouwen van telecom en lifestyle merken. Brandhome heeft voor EIT (Emirates International Telecoms), dochter van Dubai Holding, Elissa gebouwd. Elissa is een nieuw jongerenmerk op de Tunesische markt.

posted in:  design - consulting read more >>
Brandhome

Strategy meets art

Brandhome vertelt haar unieke methodiek als kunst. Brandhome’s unieke werkwijze, de Brandhome method®,  werd gevisualiseerd als kunstwerk. ‘The possibility of being a treeman’ is de artistieke vertaling van de verschillende aspecten van merkidentiteit.

posted in:  design - consulting read more >>
Elissa

Elissa

Ook buiten Europa wordt een beroep gedaan op de ervaring van Brandhome met het bouwen van telecom en lifestyle merken. Brandhome heeft voor EIT (Emirates International Telecoms), dochter van Dubai Holding, Elissa gebouwd. Elissa is een nieuw jongerenmerk op de Tunesische markt.

posted in:  design - consulting read more >>
ZA

Brandhome werkt aan introductie Voetbal Experience

voetbalex_logo_rgb_1.jpg

Brandhome werkt aan een volledig merkprogramma voor Voetbal Experience. Dit wordt vanaf het einde van 2009 dé grote attractie in het Zeeuwse Middelburg. Voetbalfans kunnen er terecht voor 3.000 m2 wervelend voetbaljolijt. Voetbal is emotie: die gedachte hielden we in het achterhoofd bij ons ontwerp van het logo, de huisstijl en de visuele identiteit. Het resultaat is een beeldmerk dat trendy en sportief oogt en dat duidelijk refereert aan het ‘oranje’ gevoel. 

posted in:  design - consulting read more >>
Brandhome

Belgacom en Telenet beste kaarten voor de toekomst

Brandhome onderzoekt imago telecom merken in België

Brandhome heeft onderzoek gedaan onder 1.000 Belgen over het imago van de telecommunicatie merken. Met het onderzoek wilde Brandhome te weten komen hoe de diverse merken scoren op criteria zoals prijs, klantvriendelijkheid of kwaliteit van de dienst. Daarnaast wilde Brandhome uitzoeken welke merken de beste kaarten hebben voor de toekomst. Het blijkt dat Proximus het beste merkimago heeft. Een one-stop-shopping aanbod (dus vaste telefonie, gsm, TV en internetdiensten via een aanbieder) heeft een groot voordeel voor de klant en daarmee een invloed op de merkloyaliteit en de merkpotentie.

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

Colruyt grote winnaar van distributieconflict tussen Delhaize en Unilever

Naar aanleiding van het distributieconflict tussen Unilever en Delhaize heeft Brandhome een online onderzoek gedaan. Brandhome wilde te weten komen: Hoeveel Vlamingen shoppen bij Delhaize? Hoeveel Vlamingen kopen Unilever merkproducten? Waarvoor kiezen ze: voor hun favoriete merkproducten van Unilever? Of blijven ze trouw aan hun supermarkt? En wat is hun alternatief?

Unilever_Delhaize.jpg

posted in:  consulting read more >>
VAB

VAB stapt in mobiele communicatie met BASE

VAB&BASE.png
VAB lanceert VAB-Mobile: een aantrekkelijk mobiel aanbod voor leden en medewerkers van VAB. Brandhome stond mee aan de wieg van het nieuwe aanbod. We werken nu de lanceringscampagne uit.

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

Belgen wijten bankencrisis aan topmanagers banken

krant_banken_2.jpg

Brandhome onderzoekt publieke opinie bankencrisis en rol regering

Brandhome heeft onderzoek gedaan naar de bankencrisis en de politieke consequenties. Ruim 1.000 Belgen hebben hun mening gegeven over de rol van topmanagers en de regering in deze crisis. De respondenten zijn ook gevraagd naar hun mening over de verkoop van Fortis aan BNP Parisbas. De resultaten van het onderzoek zijn duidelijk: 93% vindt dat de topmanagers van Belgische banken schuldig zijn aan de crisis. Het vertrouwen in een bank is gedaald met ruim 1 punt naar 6,42. Dat gedaalde vertrouwen wordt alleen groter door een kapitaalsinjectie van de overheid of door positieve berichtgeving in de krant.

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

De Kerk meest waardevolle merk van België


de-kerk_1.jpg

30% van de Belgen vindt de Kerk een merk

Brandhome heeft onderzoek gedaan naar het merk de Kerk. Ruim 1.000 Belgen hebben hun mening gegeven over het merk de Kerk, over de waarden waar het merk voor staat en over commerciële diensten die het merk kan aanbieden. De resultaten van het onderzoek zijn opmerkelijk: maar liefst 50% van de Belgen zou overwegen een commerciële dienst af te nemen van de Kerk. Op basis van deze uitkomst zou de Kerk een van de meest waardevolle merken in België zijn, met een commerciële waarde tussen 300 en 500 miljoen euro.

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

Erik Saelens schrijft open ideebrief aan de heer Kris Peeters, Vlaams minister-president

 

Geachte heer Vlaams minister-president,
Beste Kris Peeters,


Ik heb de voorbije dagen uw inspanningen gevolgd om de Vlaamse mediabedrijven uit het slop te halen. Het zijn echter niet alleen de mediabedrijven die slachtoffer dreigen te worden van de kostenbesparingen, maar ook alle toeleveranciers: van productiehuizen, mediabureaus, marketingadviesbureaus tot en met elk type van communicatie- of reclamebureau.

posted in:  consulting read more >>
Tempo-Team

Vedior heet nu Tempo-Team

De renaming operatie die Brandhome voor het huidige Tempo-Team voor zijn rekening nam, is een groot succes! Het is dan ook niet verwonderlijk dat de communicatie nu ook te bezichtigen is in het straatbeeld. En naast de ondertussen bekende tv-spot loopt er een non-spot op televisie. ´Vedior heet nu Tempo-Team. Alleen onze naam is veranderd....´ Wie het nu nog niet weet, moet goed om zich heen kijken!


DSC_0220.jpg

posted in:  consulting - advertising read more >>
Brandhome

1 op 2 Vlamingen koopt FAKE

naik_s300x238_2964_580.jpg

Brandhome heeft een groot onderzoek gedaan naar het aankoopgedrag van namaakmerken door Vlamingen. Opvallend resultaat is dat 1 op de 2 Vlamingen wel eens een namaakmerk heeft gekocht. 70% van de respondenten kocht zelfs meerdere keren een namaakmerk. Absoluut favoriete merk in namaak is Nike, gevolgd door Lacoste en Adidas. Als de Vlaming een namaakmerk koopt, schaft hij kleding, parfum of een handtas aan. Brandhome voerde het onderzoek online uit onder 1.000 Vlamingen in samenwerking met bureau Profacts. De onderzoeksgroep was een dwarsdoorsnee van de Vlaamse bevolking tussen 15 en 80 jaar.

posted in:  consulting read more >>
BRANDHOME

Het Grote Brandhome FAKE Onderzoek: doe mee!

fake4.jpg 

Waarom koopt de Vlaming namaakmerken? En waar doet hij dat? Op het internet, thuis of op vakantie? Wat koopt hij dan? Maar vooral: waarom? Brandhome gaat op zoek naar antwoorden en organiseert “Het Grote Brandhome FAKE Onderzoek”.

Vul de korte vragenlijst in en be the first to know waarom Vlamingen FAKE kopen. Alvast bedankt voor uw medewerking!

posted in:  consulting  
Brandhome

Pay-off onderzoek: consistent gebruik pay-offs loont

maten.jpg

Brandhome heeft voor de 3de keer een pay-off onderzoek gehouden. De pay-offs van 250 nationale en internationale merken zijn onderzocht op hun bekendheid. Grote winnaar uit het onderzoek is ook dit jaar Alken-MAES met pay-off ‘Maten. Makkers...’. Maar liefst 90% van de ondervraagden schrijft deze pay-off toe aan het biermerk. Direct daarna volgen Euro Millions en Red Bull. Brandhome formuleert 8 tips op basis van inzichten na 3 jaar onderzoek. Voor het onderzoek heeft Brandhome 330 consumenten uit Vlaanderen geïnterviewd.
Klik hier voor de tips.

 

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

Tips pay-offs

Brandhome voerde voor de 3de keer onderzoek naar de pay-offs van bekende merken. Doel van het onderzoek was de bekendheid en de toewijzing van verschillende pay-offs naar hun merken te meten. 
 
Nu het onderzoek achter de rug is, is het tijd om de verworven inzichten om te zetten in een aantal tips!
 
1. Zet je pay-off steeds bij je logo
Koppel je pay-off aan een herkenbaar beeld- en/of woordmerk. Het blijkt dat mensen die de pay-off niet direct aan het merk kunnen koppelen, daar vaak wel in slagen als ze het visuele herkenningspunt uit de campagne te zien krijgen. Meer gezien, meer bekend, dichter bij het merk, duidelijker.
 
2. Ben je niet de marktleider, maak dan ook geen reclame voor hem
Pas op met het noemen van het product of de dienst in de pay-off. Mensen zijn geneigd de pay-off dan aan de marktleider toe te kennen. ´Chocolade met karakter´ werd veelal toegewezen aan chocoladegigant Côte d´Or, maar is de pay-off van Toblerone. Wanneer het product of de dienst in de pay-off staat, en men kan deze niet toewijzen, dan geeft men het merk van de marktleider door.
 
3. Plaats indien mogelijk je merk in je pay-off
Ligt nogal voor de hand. Misschien niet creatief, maar wel erg efficiënt. Het merk noemen in de pay-off werkt. Deze pay-offs worden bijna altijd goed beoordeeld en het is voor de klant direct duidelijk bij welk merk de pay-off thuishoort. Wees recht voor de raap, zeg eerlijk waar je voor staat. ‘RedBull geeft je vleugels’ en ´Maten. Makkers. Maes.´ zijn schoolvoorbeelden.
 
4. Hou een pay-off kort en krachtig
Hou de pay-off kort, krachtig en zorg dat deze goed bekt bij het uitspreken met de merknaam. Meer is minder. Kort is sterker. Als je een pay-off in een woord zou kunnen vinden, doe dat dan!
 
5. Versterk je pay-off met een sonic (jingle) of visuele brand tune 

Pay-offs met een herkenbare jingle of met een duidelijke visuele opbouw worden beter herkend. Een generieke pay-off kan dus door muziek of door beeldopbouw beter herkend worden en kan meer communiceren. Een jingle of liedje toevoegen aan de pay-off helpt bij het onthouden van de pay-off, maar niet van het merk. Het is dus belangrijk om bij de jingle óók de naam van het merk te noemen.

6. Beter geen pay-off dan...
Heb je geen tijd, geen zin, of geen zekerheid dat je een onderscheidende pay-off kan verzinnen? Heb je geen tijd of geen budget om deze consistent in de markt te laten groeien? Doe dan geen moeite en zoek andere communicatie-oplossingen.
 
7. Wees consistent
Probeer niet te veranderen. Pay-offs die lang en consistent worden gebruikt, worden beter herkend, toegewezen en geapprecieerd; ze worden als het ware deel van de merkidentiteit. Er is een duidelijk verschil tussen merken die hun pay-off beschouwen als een campagnelijn en merken die hun pay-off beschouwen als een deel van de merkidentiteit. Als je zelf je pay-off beu bent, dan beginnen je klanten hem nog maar net te kennen!
 
8. Weet dat de klant keurt
Pay-offs worden door de klanten ´gekeurd´. Daarmee wordt bedoeld dat de klant kijkt of de pay-off past bij het merk. Als de pay-off niet goed past, roept dit bij de klant het gevoel van een valse belofte op.
 

De definitie van een pay-off volgens de Brandhome method®:
 
De pay-off is zowel de openings- als de slotzin van het merk in elk gesprek dat het merk met jou heeft.
Het grote verschil met een kick-line of een baseline is dat de pay-off de merkpropositie compact vertelt. Een pay-off maakt dus integraal deel uit van de merkidentiteit.

posted in:  consulting read more >>
Tempo-Team

Vedior heet nu Tempo-Team

tempo_team_spot_voor_website.jpg

Het is geen geheim dat renaming en rebranding operaties veruit de meeste complexe operaties in het leven van ieder merk zijn. Daarom deed Vedior (nu Tempo-Team) een beroep op de expertise van Brandhome.

We tonen hier de uitkomsten voor communicatie: een geïntegreerde 360° campagne. En geïntegreerd mag je in dit geval gerust letterlijk nemen! Interne brand building (de medewerkers zijn de belangrijkste brand ambassadors), print, tv, radio, online, POS, evenement, PR, brand activation, corporate communicatie... En met resultaat. Want kijk om je heen: “Vedior heet nu Tempo-Team. Alleen onze naam verandert”.

Brandhome, de specialist voor renaming en rebranding operaties in de Benelux!

posted in:  consulting - advertising read more >>
Brandhome

onderzoekt imago 7 Vlaamse steden

Brandhome heeft onderzoek gedaan naar city branding van 7 Vlaamse steden: Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt, Kortrijk, Mechelen en Oostende.

Hieruit blijkt dat burgemeester Patrick Janssens van Antwerpen niet alleen scoort als meest sexy burgemeester, maar ook het meest betrouwbaar is en het beste bij zijn stad past. Bart Somers van Mechelen scoort goed als sympathieke burgemeester, maar hij past volgens de ondervraagden het minst bij zijn stad. 

Lees hier verder.

 patrick.jpg

posted in:  consulting read more >>
BASE

BASE MANIA

Na het succes van de 2 lifestyle labels BASE PLATINUM en BASE GOLD mocht Brandhome nu ook het label BASE MANIA bouwen. Brandhome heeft de hele visuele identiteit van het nieuwe label ontworpen en heeft ook de campagne ontwikkeld die sinds 16 april loopt op het internet. De nieuwe stijl van het MANIA label past perfect bij de lanceringspropositie: onbeperkt sms´en naar alle netwerken in België, 24/24u! Typisch BASE MANIA! Talking is for parrots!

 DSC_0014.jpg

 

 

 

posted in:  design - consulting  
Brandhome

Spreekt op Advertising Festival Dubai Lynx

Afbeelding_3.png

 

Erik Saelens van Brandhome spreekt op het eerste Internationale Advertising Festival ‘Dubai Lynx’ in Dubai. Het zal de tweede keer zijn dat Saelens in Dubai spreekt. Zijn eerdere presentatie tijdens de National Summit van de Golfstaten werd zo positief ontvangen dat de organisatie van ‘Dubai Lynx’ hem heeft uitgenodigd. 

UPDATE:
Erik Saelens presenteerde bij aanvang van het congres en had het vooral over wat MENA-merken dienen te weten als ze de Europese markt willen betreden.

DSC_0276_2.jpg

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

Onderzoek naar het bekendste beeldmerk van Vlaanderen

 

  belgacom.jpg  telenet.jpg vtm.jpg

Weet u welke merken er bij deze beeldmerken horen?

Jaarlijks onderzoekt Brandhome de pay-off van tientallen grote merken, maar dit jaar startte Brandhome met een onderzoek naar de beeldmerken van Vlaanderens 40 grootste adverteerders. 

Grote winnaars zijn Coca-Cola, BMW en Carrefour. Zij behaalden monsterscores van meer dan 97%. De beeldmerken die het minst herkend worden zijn o.a. Actimel, Eandis en 4FM. Het onderzoek is gehouden in de maanden februari en maart onder 480 respondenten in verschillende Vlaamse steden.

Test hier alvast uw eigen logokennis.

Meer resultaten, bevindingen en tips over het onderzoek?

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

The Brandbuilders have arrived. The moving of...

Brandhome is verhuisd. Van de Scheldekaaien naar het  centrum van de stad. Meer ruimte voor onze mensen, onze ideeën, onze toekomstplannen en bovenal voor onze klanten.

DSC_0038.JPG

posted in:  consulting read more >>
Brandhome & co

Wie groeit er sneller dan de markt?

Ook in 2007 hebben we onze missie ‘het merk sneller laten groeien dan de markt’ opnieuw volbracht. Dit o.a. door de Brandhome method® en de sterke inzet van onze klanten. Lees hier wie dit jaar de beste resultaten boekte.

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

Brandhome museum opent deuren

museumafbeelding.jpg

In 1997 ontstond Brandhome als online kenniscentrum voor merkcommunicatie.
Op de website Brandhome.com werd alle nuttige informatie over merkbouw en management verzameld, en Brandhome stuurde wekelijks een nieuwsbrief uit. Op minder dan 2 jaar tijd schreven meer dan 12.000  abonnees zich in om op de hoogte te blijven van wat er in de wereld van merkbouw gebeurde.

posted in:  consulting read more >>
Brandhome

in 2008 staat er voor Brandhome heel wat in de sterren geschreven

Nog geen idee wat er in uw sterren geschreven staat voor 2008?

Wij wel.

posted in:  consulting read more >>
BASE

Twee nieuwe merken:
BASE PLATINUM en BASE GOLD

Main_PG.jpg

BASE lanceerde eind augustus een nieuw abonnement BASE PLATINUM. Hiermee kan je onbeperkt bellen naar alle lijnen van alle netwerken voor een vast bedrag van € 120 per maand. BASE GOLD volgde kort daarop. Dat is een nieuw merk waarbij je voor € 40 per maand voor 7,5 uur kunt bellen naar alle netwerken. Brandhome creëerde voor beide merken de huisstijl en communicatie voor de lancering. De limited editions zorgden meteen voor een toestroom van mensen in de BASE-shops.

KLIK HIER OM DE TV-SPOTS TE BEKIJKEN.

posted in:  consulting - advertising read more >>
Brandhome

Kent u ´m? De pay-off van uw favoriete merk?

Een pay-off. Het is de eerste zin die een merk tegen de klant zou zeggen als het een persoon zou zijn. En die zin moet meteen een voet tussen de deur kunnen krijgen. Dus zinvol om eens te onderzoeken hoe het staat met de bekendheid van pay-offs van 250 grote merken. Brandhome kwam tot de conclusie dat enkele grote adverteerders diep in de problemen zitten. Ondanks grote mediabudgetten bleek de bekendheid van de pay-off slecht, of erger... toegekend aan de concurrent.
Lees meer in BLA Pay-off again en BLA Pay-off, pay-on

posted in:  consulting  
JIM Mobile

Joerie en JIM mobile? Brandhome wist ervan!

joeri.jpg

Een echte teaser: de Joerie wist wekenlang de spanning vast te houden op tv. De introductie van JIM Mobile was voor Brandhome geen verrassing: achter de schermen was Brandhome betrokken bij de ontwikkeling van dit succesvolle product.

posted in:  consulting  
Brandhome

Past de Politicus!?

Onder die titel startte Brandhome tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 een grootschalig onderzoek. Reden van dat onderzoek? Brandhome wilde weten of het imago van de politicus in overeenstemming is met de identiteit van zijn politieke partij. Via een site konden bezoekers 5 waarden toekennen aan een zelfgekozen politicus. Het bleek dat kiezers het erg moeilijk vonden om de juiste merkwaarden te koppelen aan de juiste politicus. 80% van de politici pasten niet bij hun politieke partij! 
Lees meer in BLA Politics & Branding

posted in:  consulting  
Brandhome

Erik Saelens spreekt in Dubai op economische top

dubai_home.jpg

Erik Saelens werd gevraagd om te spreken op de economische top in Dubai. In het spectaculaire Burj Al Arab hotel sprak Saelens over branding, marketing en business opportunities in Europa. Eens per jaar vindt deze top plaats voor de Golfstaten. Voor Saelens een unieke ervaring om zijn kennis en ervaring te delen met professionals uit het Midden-Oosten.

posted in:  consulting read more >>
moncler outletugg prezzocanada goose vest north face backpacksclarisonic mia reviewcanada goose jassenmoncler womennorth face bootsbelstaff outletkaren millen outlet storemoncler jackets for menthenorthfaceuggs nederlanduggs online piumini monclerCheap canada goose uggs salemoncler onlinecanada goose jakkenorth face fleece
De krAAAcht van Triple-A
 
More Work ...
Showreel
Working at Brandhome

blabla